Quote van de week: “Jij ziet dingen die er niet zijn” “Er zijn dingen die jij niet ziet”- Weerloos!

5 Geluksmomentjes

By 11:20

Gelukkig zijn is eigenlijk niet zo vanzelfsprekend, dat begin ik mij steeds beter te beseffen. Een paar maandjes terug vroeg iemand aan mij waarvan ik nou echt helemaal gelukkig van wordt. Daarover moest ik echt heel goed nadenken. De afgelopen tijd werd het mij steeds meer duidelijk. Ik wist het wel, maar ik kon het eigenlijk niet goed omschrijven. Voor jullie heb ik mijn favoriete geluksmomentjes op een rijtje gezet.

Voortaan moet je zeggen hoe laat je komt want als je dan zegt om vier uur begin ik om drie uur alvast gelukkig te worden.

—  uit De Kleine Prins 


♥ Een heel goed gesprek met mensen die je lief hebt. 
Misschien is dit wel het allerfijnste en iets waarvan ik het allergelukkigste van wordt. Dit doe ik     veel liever dan uitgaan. Natuurlijk is uitgaan wel leuk, maar veel oppervlakkiger dan een goed   gesprek. Dus geef mij maar een drankje, een fijne plaats met mooie muziek en een heel heel fijn leuk gesprek met iemand. 

Muziek maken.
Muziek maken geeft mij erg veel rust. Vroeger heb ik heel lang dwarsfluit gespeeld en nu speel ik gitaar. Het is echt heel erg rustgevend als je heel druk bent en even muziek kan spelen. Zo krijg ik veel meer rust en word je er ook veel minder moe van. 

Je favoriete muziek horen & luisteren.
Als je mij ziet, zie je mij echt heel vaak met één oordopje in. Nee, niet omdat ik asociaal ben of geen zin heb om mee te doen. Maar dat geeft me net als muziek maken een stukje rust. Ik ben zo'n persoon die echt van alles luistert. Van heavy metal tot klassieke muziek en van tropical/melodic house tot Nederlandse muziek. (Nee, niet de carnaval krakers.. Gewoon Nederlandse liedjes met een mooie diepe tekst). Het allerleukste is eigenlijk wel als je ergens bent en je hoort je favoriete liedje.


Gelukkige mensen.
Kijken naar gelukkige mensen maakt je vaak ook zelf erg gelukkig. Het mooiste is wel als mensen praten over waarvan ze houden. Dan zie je een soort glinstering in hun ogen, of een bepaald soort geluk dat ze dan uitstralen. Ik vind dat echt zo mooi om te zien, die mensen die met al hun liefde over iets spreken. 

Jezelf zijn en van jezelf houden.
Misschien is dit wel de basis van gelukkig zijn. Het is zo fijn om jezelf te zijn en dat je niet hoeft te forceren om leuk gevonden te worden. Niets is zo vervelend dat je bij alles moet denken van wat je wilt zeggen "Maar straks vinden ze mij niet meer leuk". Daar wordt je echt zo moe van. Het maakt je ook een gelukkig persoon als je van jezelf houdt. Dat je een complimentje kan accepteren en dat je ook de negatieve dingen kan accepteren. 

Natuurlijk word ik van nog wel veel meer dingen gelukkig, die hou ik nog eventjes lekker voor mijzelf. Misschien is dat ook wel goed, dat je dingetjes voor jezelf houdt. Maar wat maakt jou eigenlijk echt een heel gelukkig persoon? 

Liefs <3>

You Might Also Like

0 reacties