Quote van de week: “Jij ziet dingen die er niet zijn” “Er zijn dingen die jij niet ziet”- Weerloos!

What's a Gender?

By 20:20

Holaaa ik ben weer terug. Naar aanleiding van dit filmpje hieronder maak ik een nieuw artikel voor jullie.  Ik vind het heel belangrijk dat hierover wordt gepraat en dat hierover ook gepraat kan worden.

androgynous, models, and tomboy afbeelding

Het filmpje heet What's a Gender? Even kort beschreven gaan het over twee meiden, Anne & Lisa Bosveld. Op het eerste gezicht lijken ze helemaal geen meisjes, maar als je ze 'beter' ziet en leert kennen door de video weet je dat het meisjes zijn.Ik kende Anne & Lisa van Instagram en Christina Curry.

Eerst dacht ik "hey, die jongen ziet er leuk uit" (snel scrollend door Instagram & no judge). Maar toen ik naar haar profiel ging zag ik dus dat het een vrouw was.
Eigenlijk lijken het twee jongens omdat ze zich zo kleden. Maar als je beter kijkt zijn het "gewoon" meisjes/vrouwen. Eigenlijk wel heel apart en ook wel een beetje een mindfuck, wel op een goede manier. Want je brein denkt "Die zien er uit als jongens, dus dan zullen ze ook wel jongens zijn", maar eigenlijk is dat niet zo.

Iemand die ik ken zei mij eens: "Wanneer is iemand nou echt een jongen". En dat zette mij aan het denken.. 
Want wat is het geslacht nou? Ben je een "echte" jongen als je een penis hebt. Of ben je een echt meisje als je een vagina hebt? En wanneer ben je voltooid als een jongen/meisje als je een transgender bent? En wat vind je ervan als iemand er uit ziet als een jongen, terwijl het een meisje is? 
Transgender afbeelding

Voor mij ben je een jongen of een meisje als je je zo voelt. Ik vind dat je niet pas "voltooid" bent als man of vrouw als je het juiste geslachtsdeel hebt. Wat ook inhoudt dat als je er graag als een jongen/meisjes uitwil zien maar geen transgender bent, dat ook helemaal prima is. Leuk zelfs, dan ben je niet zoals alle anderen en daar heb ik veel bewondering voor. Je moet iedereen in hun eigenwaarde laten en het is belangrijk om zulke mensen te respecteren, ook al vind je het niet mooi. Want woorden zoals: raar, vies, bah, kunnen niet.Mijn vraag aan jullie is: What's a Gender? Ik ben heel benieuwd hoe jullie hierover denken. 

Liefs,
Heleen

You Might Also Like

0 reacties