Quote van de week: “Jij ziet dingen die er niet zijn” “Er zijn dingen die jij niet ziet”- Weerloos!

Verkleed partijtje

By 07:00

Lieve Carnavalsgangers,


Als ik rondloop bij een carnavalsfeest kan ik nooit normaal rondlopen. Dit komt vooral omdat een paar van jullie het zo leuk vinden om zich te verkleden als een Chinees. Iets wat ik echt volkomen belachelijk vind.

Ik zal het even voor jullie beeld schetsen. Laten we beginnen met een geel gezicht. GEEL? Heb je ooit een "echte" Chinees gezien die geel is qua huidskleur. Daarna zien we ook zo'n hoedje en een baartje met een heel vies snorretje. Ja hallo, hoe durf je? 

Ten eerste ik snap het allemaal niet hoor. Iedereen zeurt over het feit dat Zwarte Pieten echt niet kunnen. Maar waarom dit dan wel?

Daarnaast gaan wij als mensen ook toch niet verkleed als een Turks iemand, Hindoestaan of een andere cultuur. Want dat is dan racistisch en discriminatie van de mens. 

Dus kan iemand mij uitleggen waarom jullie je verkleden als Chinees? Ik bedoel, ik ben geen karakter uit een film die je na kan doen. En ik vind het ook bepaald niet leuk dat mensen denken dat t allemaal maar een grap is dat je Chinees bent. 

Want als het erop aankomt hebben jullie allemaal fun als jullie verkleed zijn als Chinees. Maar kan ik niet normaal ergens lopen voordat ik de spleetogen move krijg en de standaard zin: "NI HAO". 

Dus ik wil jullie sterk afraden om nog een keer als Chinees verkleed te gaan. Je maakt gewoon een grap over hoe Chinezen zijn. Terwijl als jullie verkleed gaan als een andere cultuur, je allang te horen krijgt: "Sorry, maar dit vind ik echt niet kunnen."

Liefs,
Heleen 

Ps. Ik ben een nep chinees. Ik kan geen Chinees spreken en ik voel me VOOR DE 100% Nederlands. Maar dit soort dingen vind ik erg vervelend. 

You Might Also Like

0 reacties